Vår utrustning

Lite om vår utrustning:

Vi som arbetar i företaget har ett högt miljömedvetande och värnar om vår närmiljö och natur. Det återspeglar sig i vårt val av utrustning, där vi så långt det är möjligt valt att inskaffa maskiner och verktyg med minimal negativ påverkan på vår miljö. Vi är naturligtvis måna om att hålla området vi arbetar på i så gott skick som det är praktiskt möjligt. Oavsett
förutsättningar lämnar vi alltid, när uppdraget är utfört, vår arbetsplats på det sätt som vi själva skulle vilja finna den i om vi ägde och förvaltade fastigheten.

 

Människan

DSC_1034

Homosapiens, version 1958 till 1994 års mod. Vår viktigaste tillgång. Vi har valt att låta företagets anda vila i händerna hos positiva, ansvarskännande människor vilka hanterar utförandet och kundkontakten i genomförandet. Vi förlitar oss på att dessa individer förmedlar den följsamhet, kunnande och professionalism som vi hela tiden strävar efter att förbättra och leverera. Naturligtvis har personalen valts genom en aktiv process och syftet är att resultatet hela tiden speglar en mix där alla aktivt bidrar med sina specifika egenskaper till den gemensamma kompetensen. Företaget väljer av den anledningen att lägga relativt stora resurser på såväl intern utbildning som utvärdering och uppföljning av teknik, materialval, metod och resultat. Enligt vår filosofi det enda sättet att omsätta erfarenheter till reell verksamhets- och kvalitetsförbättring. Vårt syfte är att alltid leverera ett långsiktigt kostnadseffektivt resultat oavsett prisnivå, något som vi hoppas avspeglar sig i vårt motto: Vi utför alla uppdrag som om vi skulle gjort dem åt oss själva.

Här en kort presentation av den samlade kompetensen (i bokstavsordning):

 

Axel Eriksson

Uppvuxen och hemmahörande på Tavastboda Gård, Värmdö. Duktig skogsmaskinförare och trädfällare med tålmodighet som sin speciella talang. Arbetar med Tor.

 Carina Lind

Uppvuxen i Orminge och hemmahörande på Stavsnäs, Värmdö. Uthållig och sköter företagets ekonomi- och HR avdelning. Även en stor tillgång då det gäller LEAN-arbete i företagets processer. Företagsägare.

 Daniel “Lito” Aravena Castro

Uppvuxen i Santiago, Chile och hemmahörande på Runmarö, Värmdö Underbar blick för estetiska former, kombinerat med känsla för naturprodukter, skapar färdiga resultat som är harmoniska för sinnet. Förvaltar den ena grävmaskinen och har Tiberio som teamkompis.

 Hector “Tiberio” Torres Zuluaga

Uppvuxen i , Colombia och hemmahörande i Stockholm. Arbetsam, pålitlig och uthållig teamkamrat som inte räds jobbiga arbetsmiljöer – alltid med humöret på topp. En tillgång när det är tar emot!

 Svante Lind

Uppvuxen och hemmahörande på Stavsnäs, Värmdö Hanterar alla kundförfrågningar och offerter initialt samt kör lastbilen (gärna traktorn med om han hinner). Är teknikankare, speciellt i avloppsfrågor och konstruktion. Företagsägare.

 Tor Lind

Uppvuxen och hemmahörande på Stavsnäs, Värmdö Kvalitetsmedveten med högt ställda krav på sig själv och levererade resultat. Förvaltar den andra grävmaskinen med Axel som teamkompis.

 

Lastbil

 

MAN 8.140, 2002 års mod

la

En liten smidig och allsidig lastbil med lastväxlarutrustning vilket gör det möjligt att byta flak för att optimera fordonet till olika typer av uppdrag i verksamheten.

För närvarande har vi följande flak: Kranflak med Palfinger 6700 (6,7 tm), runtomsvängande kran med maximalt 13,2 meters räckvidd för att lyfta saker eller lasta/lossa materiel. Till kranen har vi även en arbetskorg.

Containerflak öppet – rymmer 9 m³, perfekt för transport av lättare material t.ex. trä, ris & grenar/sopor/avfall men kan även nyttjas för jord, sand, grus. Berg/sten/grus/jord flak i Hardox – ett måtttanpassat flak till sandspridaren för maximal funktion. Fungerar tack vare sin styrka i kombination med låg vikt även som maskintransport flak när vi transporterar av våra grävmaskiner.

 

Sandspridare

Forshaga spridare, 2013 års modell.

sands

En 2 meter bred spridare med GPS-stöd (känner själv hastigheten och anpassar utmatning av material så att konstant mängd per kvadratmeter uppnås) för fraktioner upp till ca 50mm såväl sommar som vinter. Saltning av grusvägar på sommaren och sandning vintertid är den vanligaste uppgiften, men även att sprida på extra material på kör och gång ytor görs effektivt.

 

Traktor

John Deere 4600, 2000 års modell.

traktor

En 4-hjulsdriven kompakt traktor med front lyft, JD 460 lastare och hitch/jordbruks lyft med fångkrokar samt PTO bak. I korthet kan man säga att det är en “stor traktor i litet format”. I första hand nyttjas den till att lasta och lossa, köra in-/ut material samt till att bära ut-/hem utrustning. Kraftuttaget bak kommer väl till pass när det blir säsomg att slå gräs längs vägar och på fält. Den kommer även till nytta i samband med “potthåls lagning” av grusvägar samt till att dra upp bilar ur diken och naturligtvis till att ploga infarter på vintern. Den är dessutom utrustad med så kallad “super kryp” växel, speciellt framtagen för att passa hanteringen när man odlar oliver och vindruvor – vi ser med förväntan fram emot första uppdraget inom den sektorn…

Följande redskap har vi till vår JD:

Vägsladd, Svensk 3-skärig sladd, med uppfällbar strängspridare.

Liten tippvagn

Snöslunga, hydraulisk frontmonterad

Vikplog, bredd 185cm

Vägborste, frontmonterad

Pallgafflar

Planerskopa

Universal lättmateral skopa

 

Grävmaskiner

Takeuchi “Take Job” TB138FR

grave

Vi har valt en smidig men samtidigt stark grävmaskin som med sitt mycket kompakta format gör att den kan användas på trånga utrymmen med minimal risk för att skada omgivningen. Modern teknik ger mycket arbete i förhållande till bränsle, något som spar miljön och personer i maskinens närhet. Kombinerat med låg ljudnivå är det en behaglig maskin för oss och omkringboende. Grävmaskinen är utrustat med så kallad rotortilt med hyrauliskt snabbfäste för att snabbt och enkelt kunna byta mellan olika verktyg som passar i snabbfästet. Med sina nästan 4 ton är det en mycket allsidig grävmaskin för de flesta behov som kan komma upp när man planerar om på tomten. Vid behov av större eller mindre maskiner nyttjar vi vårt nätverk med betrodda entreprenörer som vi litar på – på så vis kan vi alltid leverera optimal maskinpotential åt alla våra uppdragsgivare.

Team Lito:

2008 års mod Takeuchi eller TakeJob TB 138 FR, med extra lång sticka

Körs och sköts om av Daniel “Lito” Aravena Castro. Till sin hjälp har han Tiberio som allt i  allo.

Utrustning:

Rotortilt med hydrauliskt snabbfäste för redskap.

Smal-/kabel skopa

Berg-/tandskopa

Planerskopa

Pallgafflar

Grip för timmer och sten

Asfaltskärare

Tjälkrok

 

Team Tor:

2014 års mod Takeuchi eller TakeJob TB 138 FR

Körs och sköts av Tor Lind som till sin hjälp har Axel som spadgubbe.

Utrustning:

Rotortilt med grip och hydrauliskt snabbfäste för redskap.

Smal-/kabel skopa

Berg-/tandskopa

Planerskopa

Pallgafflar

Grip för timmer och sten

Asfaltskärare

Tjälkrok

 

Padda/Vibbra

vibro

Atlas Copco 700kg markvibrator för större områden och kompressionsdjup.

 

Kompressor

Atlas Copco XAS97 års modell 2012

compres1

 

Kompressor med tät botten, en extra säkerhet för miljön i våra känsliga områden. Det betyder att man inte riskerar att lämna oljespill – även om dieselmotorn eller själva kompressorsteget skulle haverera. Används i första hand i samband med sprängning / spräckning av berg, men är även användbar till många andra moment där tryckluft kan nyttjas.

Tillbehör

RH 572E, nyare Atlas Copco bergborrmaskin. Har även icke vibrationdämpade

bergborrmaskiner 571 och 658 när manligheten behöver prövas.

Atlas Copco DCT 10, bergborrdammsugare. Borrning i berg genererar massor av stendamm

som flyger runt och lägger sig på allt och alla – vilket ofta är en oönskad bieffekt för

omgivningen. Dammsugaren gör det möjligt att utföra borrning i princip helt utan damm-

påverkan för omgivning och personal.

Atlas Copco Vattenavskiljare

Renblåsningsrör

Atlas Copco TEX 35, tryckluftspett. Handhållet demolernings-spätt med mycket god slag

kraft / kapacitet. Till denna har vi flera olika verktyg, bl. a. även stämpfot med vilken vi kan

påla ner stolpar. (pålade hela den första strandpromenaden i Sandhamn på 90-talet med

denna “styrketräningsmaskin”)

Atlas Copco DKR 36, tryckluftslagborrmaskin. Köpt av hockey legenden Rolle “honom”Stoltz,

han arbetade för Atlas Copco under flera år, på entreprenadmässa vid Arlanda på 1990-talet.

 

Övrig utrustning

 

Till vår hjälp för att lösa olika uppdrag har vi naturligtvis en mängd hjälpmedel i form av verktyg, special verktyg och instrument. Följande kortlista kan möjligen kittla fantasin lite om vad vi kan och har möjlighet att vara behjälpliga med:

 Elverk – Honda 6kW diesel elverk med såväl 400V~ 3-fasuttag, samt 240V~ 50Hz.

 Motorsåg, Stiel

 Stenkap, Husqvarna

 Avvägningsintrument – laser, Nedo 2-plans laser

 Kabelsökningsistrument, Leica DIGICAT

 Vedklyv

 Pumputrustning

 Vinsch och spel

 Bergspräcknings utrustning (tändapparat, sprängmattor – såväl stora som små

handmattor,)

 Bilhammare